>
<

Budapest, NKE Sportcsarnok

Építészeti tervpályázat: Kiemelt megvétel

 

Farkas Anettel, Kund Iván Patrikkal

 

Az adott telek lehetőségeihez igazodva, elsődleges szempont volt, hogy a sportpályák természetes oldalbevilágítást kapjanak, így  alakult az elrendezés, melyben a szükséges sportpályák és a medence egymás mellett, azonos hossztengely mentén helyezkedik el. Az épülettömegnek intenzív kapcsolata van a kerttel és a várossal is, mindkét irányból fogadja az érkezőket. A sportolók és nézők elkülönített útvonalon jutnak az öltözőkhöz, illetve a lelátók területére. 

A terek alakítását a logikus felépítés, az átláthatóság, jól használhatóság vezérelte. A sport- és uszodaterek esetében az érkező sportolók elválaszott rendszerű öltözőn át közlekednek. Fontosnak tartottuk a csarnokterek többcélú használhatóságának biztosítását is. Az épület formavilágban és anyaghasználatában egyszerűségre törekszik, bizalmat kelt az arra járókban. A nagy üvegfelületek erősítik a kapcsolatot a város, a használók és a kert között. A belső térben a kiszolgáló funkciókat színes bútorszerű elemek rejtik, színesítve a nagy csarnokterek homogenitását.